Британія припускає, що РФ може бути причетною до інциденту з літаком Ryanair

Британія припускає, що РФ може бути причетною до інциденту з літаком Ryanair

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб не виключає що Росія може бути причетною до примусової посадки літака Ryanair у Мінську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що на запитання про можливу причетність Росії до інциденту з літаком, яке пролунало в парламенті, очільник МЗС Великої Британії відповів: «У нас немає чітких подробиць щодо цього».

«Я поки що буду дуже обережним у формулюваннях, адже дуже важко повірити, що такі дії можуть бути вжиті щонайменше без згоди влади в Москві. Але, повторю, поки що нічого не ясно», – сказав Рааб.

Читайте також: Британія відмовилася приймати рейси «Белавіа» і вимагає від своїх авіакомпаній облітати Білорусь

Він заявив, що Британія співпрацює із союзниками з метою координації дій, включаючи можливі подальші санкції проти Білорусі. Також зазначається, що Британія викликала білоруського посла в Лондоні у зв'язку з арештом Романа Протасевича.

Рааб додав, що Британія рекомендує авіакомпаніям країни припинити польоти над Білоруссю, а також  негайно припинить дію дозволу на польоти для білоруської авіакомпанії «Белавіа».

Читайте також: Білоруські державні ЗМІ показали «зізнання» Протасевича

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 23 травня, білоруські силовики змусили сісти в Мінську літак компанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, та затримали засновника каналу NEXTA Романа Протасевича, який перебував на борту.

Згодом стало відомо, що після приземлення літака в Мінську до Вільнюса не вилетіли двоє громадян Білорусі та четверо громадян РФ (серед них подруга Романа Протасевича Софія Сапега).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-