Білоруські державні ЗМІ показали «зізнання» Протасевича

Білоруські державні ЗМІ показали «зізнання» Протасевича

Відео
Укрінформ
Державні ЗМІ Білорусі показали відео із захопленим Романом Протасевичем, який дає «зізнавальні свідчення». Судячи з усього, перед тим опозиційного журналіста побили.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал NEXTA.

На відео Протасевич заявляє, що перебуває зараз у СІЗО №1 міста Мінськ, «співпрацює зі слідством у справі про організацію масових заворушень у Білорусі», а також говорить, що ставляться до нього «максимально коректно й за законом».

Також Портасевич заявив, що «не має проблем зі здоров'ям».

Раніше в МВС Білорусі заявили, що Романа Протасевича тримають у СІЗО №1 управління Департаменту виконання покарань по Мінську та Мінській області.

Водночас мати Романа Протасевича повідомила, що її сина «в критичному стані» знайшли в одній із мінських лікарень.

Читайте також: Затримання Протасевича: генсек ООН закликає до незалежного розслідування

Як відомо, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був екстрено посаджений в аеропорту Мінська. Повідомлялося, що пасажирський літак посадили через сигнал про замінування, і за дорученням Олександра Лукашенка для супроводу в небо було піднято винищувач МіГ-29. На борту перебували колишній редактор визнаного в Білорусі екстремістським Телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримали.

У ЄС та США засудили примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair, а також зажадали звільнення Протасевича.

Читайте також: Білий дім вимагає негайного розслідування дій режиму Лукашенка

Виконавчий директор авіакомпанії Ryanair Майкл О'Лірі назвав інцидент "угоном, скоєним за підтримки держави".

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала затримання Романа Протасевича операцією спецслужб Білорусі з використанням примусового захоплення літака, що поставило під ризик життя екіпажу та всіх пасажирів, які перебували на борту.

Фото: euroradio.fm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-