Гармс: Якщо Росія причетна до захоплення літака Ryanair - мають бути санкції

Гармс: Якщо Росія причетна до захоплення літака Ryanair - мають бути санкції

Укрінформ
Ексдепутат Європейського парламенту Ребекка Гармс вказала на необхідність введення санкцій не лише проти Мінська, а й проти Росії у разі її причетності до захоплення літака Ryanair.

Як передає Укрінформ, про це Гармс написала на своїй сторінці у Twitter.

"Якщо російські агенти брали участь у захопленні літака, то санкції повинні бути введені й проти Росії", - написала Гармс, коментуючи де-факто захоплення підтримуваним Москвою білоруським режимом лайнера авіакомпанії Ryanair.

Читайте також: Ryanair прокоментувала посадку літака у Мінську: ні слова про винищувач та Протасевича

За словами німецької політикині, ці нові санкції проти РФ могли б включати, зокрема, відмову від проєкту російського газопроводу "Північний потік-2".

Також Гармс висловила сподівання, що усі міжнародні рейси у небі над Білоруссю будуть припинені.

"Усі особи, відповідальні за цей акт повітряного піратства, повинні бути передані до міжнародного суду. Не повинно бути ніякої безкарності для диктатора та лояльних йому офіцерів у білоруських військово-повітряних силах", - написала вона.

Читайте також: Мінськ серйозно посягає на свободу цивільної авіації в Європі – Маас

Як вже повідомляв Укрінформ, у Національному аеропорту Мінська учора позапланово приземлився літак компанії Ryanair, що летів рейсом Афіни-Вільнюс. Пілоти подали сигнал тривоги, оскільки отримали повідомлення про вибухівку на борту.

За наказом Лукашенка пасажирський літак супроводжував білоруський військовий винищувач. На момент отримання повідомлення цивільний літак знаходився поблизу кордону з Литвою, однак для екстреної посадки він попрямував до Мінська. При цьому екіпаж літака нічого не пояснив пасажирам.

Читайте також: Протасевича вистежували ще перед вильотом з Афін - Nexta

У Мінську після екстреної посадки літака затримали засновника каналу Nexta, що висвітлював протести в країні після сфальшованих президентських виборів президента Білорусі у серпні минулого року.

Очільниця білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала затримання Романа Протасевича операцією спеціальних спецслужб Білорусі з використанням примусового захоплення літака, що піддало ризику життя екіпажу та всіх пасажирів, які знаходилися на борту цього рейсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-