Євросоюз продовжив на рік санкції за кібератаки з боку РФ, Китаю і КНДР

Євросоюз продовжив на рік санкції за кібератаки з боку РФ, Китаю і КНДР

Укрінформ
Рада Європейського Союзу прийняла рішення продовжити дію комплексу заходів, які передбачають, у тому числі, «кібер-санкції» проти організаторів хакерських атак з боку Росії, Китаю, Північної Кореї проти Євросоюзу та його окремих країн-членів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому в понеділок на сайті Ради ЄС, передає Укрінформ.

«Сьогодні Рада прийняла рішення продовжити дію комплексу обмежувальних заходів проти (організаторів – ред.) кібератак, що загрожують ЄС або його країнам-членам, ще на один рік – до 18 травня 2022 року», - зауважується в повідомленні.

Цей комплекс заходів дозволяє ЄС вводити цілеспрямовані санкції проти осіб та організацій, причетних до кібератак. Крім того, обмеження можуть бути введені у відповідь на кібернапади проти третіх держав або міжнародних організацій, коли такі заходи вважаються необхідними для досягнення цілей Спільної зовнішньої політики та політики безпеки ЄС.

Читайте також: В Україні створять кібервійська - секретар РНБО

Наразі санкції діють проти восьми фізичних та чотирьох юридичних осіб і включають заморожування активів, фінансових операцій, а також візові заборони. Зокрема, йдеться про обмеження проти Росії, Китаю і КНДР, запроваджені в липні минулого року через кібератаки проти ОЗХЗ, а також поширення вірусів WannaCry, NotPetya і Operation Cloud Hopper.

Як повідомлялося, в червні 2017 року Євросоюз створив так званий «набір інструментів кібердимломатії» з метою спільного реагування на зловмисну кібердіяльність. Це дозволяє ЄС та його державам-членам вводити в разі необхідності обмежувальні заходи, санкції та інші інструменти для реагування та стримування кіберзагроз проти ЄС та його держав-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-