Молоді люди на 80% захищені від повторного зараження коронавірусом

Молоді люди на 80% захищені від повторного зараження коронавірусом

Дослідження
Укрінформ
Люди віком 65 років та старше більше схильні до повторного інфікування коронавірусом у порівнянні з молоддю, яка на 80% захищена від цього.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати дослідження данських науковців у медичному журналі The Lancet.

У дослідженні зазначається, що молоді люди, які перехворіли на коронавірус, на 80% захищені від повторного інфікування вірусом, у той час як люди похилого віку мають лише 47% захисту.

«Наше дослідження підтверджує те, що припускали інші (вчені – ред.): повторне зараження COVID-19 рідко стається у молодих, здорових людей, у той час як літні люди більш схильні до повторного інфікування», - зазначили автори.

Читайте також: Коронавірус-мутант «зчитує» імунну відповідь кожної людини – експерт

Інші результати дослідження вказують на те, що захист від повторного інфікування стабільно залишався протягом шести місяців після перенесення хвороби, і що «заходи із захисту літніх людей – включаючи соціальну дистанцію та вакцинацію – необхідні, навіть якщо людині вже встановили діагноз COVID-19».

Читайте також: В Ізраїлі у новонароджених виявили антитіла після вакцинації матері

Відзначається, що дослідження засноване на даних національної стратегії щодо тестування на COVID-19 в Данії, в рамках якої у 2020 році було протестовано близько 4 мільйонів данців.

Як повідомляв Укрінформ, в Іспанії осіб до 55 років, у яких немає супутніх захворювань, але які вже хворіли на коронавірус і мають відповідний позитивний тест, будуть вакциновані через півроку.

В іспанському міністерстві обґрунтували таке рішення тим, що випадки повторного зараження упродовж 6 місяців були надзвичайно рідкісними.

Читайте також: Без уколів: у ВООЗ анонсували вакцини від коронавірусу нового покоління

Проте іспанці, старші 55 років, або люди із захворюваннями, що роблять коронавірус більш небезпечним, будуть звільнені від відстрочки і зможуть отримати щеплення одразу – відповідно до групи, в яку вони потрапляють на підставі стратегії вакцинації Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-