В Ізраїлі у новонароджених виявили антитіла після вакцинації матері

В Ізраїлі у новонароджених виявили антитіла після вакцинації матері

Дослідження
Укрінформ
Група дослідників із медичного центру «Хадаса» в Єрусалимі виявили антитіла від коронавірусу в новонароджених дітей після вакцинації вагітних матерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

У ході дослідження пупкових канатиків у 40 новонароджених дітей вчені виявили, що всі немовлята мають велику кількість антитіл, як і їхні матері, які були щеплені вакциною Pfizer/BioNTech ще при вагітності.

На думку дослідників, відтепер заклики чиновників у сфері охорони здоров’я до вагітних жінок щодо вакцинації отримали додаткове підґрунтя.

«Це важлива знахідка, яка обнадіює й припускає, що вакциновані матері передають захист від COVID-19 своїм дітям ще до їхнього народження», - наголосила вірусолог Дана Волф.

Зазначається, що всі немовлята, які брали участь у дослідженні, народилися від матерів різного віку, а самі вагітні жінки отримали другу дозу вакцини від коронавірусу щонайменше за тиждень до пологів.

Читайте також: Прем'єр Франції заявив про третю хвилю коронавірусу в країні

Як передає Укрінформ, у світі станом на ранок 17 березня зафіксували 121 278 367 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 2 682 258 летальних випадків, одужали 97 817 788 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-