Без уколів: у ВООЗ анонсували вакцини від коронавірусу нового покоління

Без уколів: у ВООЗ анонсували вакцини від коронавірусу нового покоління

Укрінформ
Нові вакцини від коронавірусу, в тому числі ті, що використовуватимуться неінвазивно та зберігатимуться при кімнатній температурі, можуть бути готові до використання пізніше цього або наступного року.

Як передає Укрінформ, про це сказала провідний вчений ВООЗ Сумія Свамінатан в інтерв’ю Вloomberg

За словами Свамінатан, 6-8 нових вакцин мають завершити клінічні дослідження і пройти нормативну перевірку до кінця року.

Нові вакцини додадуть до 10 вже схвалених ВООЗ вакцин від коронавірусу.

«Ми в захваті від наявних у нас вакцин. Але ми можемо і далі поліпшуватися. Я думаю, що ближче до 2022 року ми побачимо покращені вакцини», - заявила Свамінатан.

Читайте також: Смерті від тромбозу: у ВООЗ заявляють про відсутність зв'язку з COVID-вакцинацією

Зазначається, що, зокрема, на сьогодні проводяться дослідження вакцин, які застосовуватимуться перорально або назально за допомогою спрею або пластиря на шкіру. Такі препарати будуть краще підходити певним групам, зокрема вагітним жінкам, зазначила вчена.

Читайте також: У ВООЗ сказали, коли вакцина від COVID-19 дасть результат

Як пише агентство, нині проходить процес випробування на людях більше ніж 80 вакцин-кандидатів, хоча деякі з них знаходяться на ранніх стадіях клінічних досліджень. При цьому компанії, чиї вакцини вже використовуються в світі, приступили до дослідження оновлених версій препарату, який повинен стати ефективним проти нових штамів вірусу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Worldometer, у світі виявлено 120 822 563 випадки коронавірусу, зокрема 2 673 622 летальні, одужали 97 456 416 осіб. 

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-