США запровадили санкції проти Росії через спробу вбивства Навального

США запровадили санкції проти Росії через спробу вбивства Навального

Укрінформ
Вашингтон оголосив про запровадження санкцій проти російських високопосадовців через спробу вбивства та ув’язнення Олексія Навального, а також проти 14 юридичних осіб, причетних то виробництва хімічних речовин.

Про це повідомили представники уряду США на телефонному брифінгу у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністерство фінансів запроваджує санкції проти сімох високопосадовців російського уряду», - зауважила представниця адміністрації Байдена.

Вона уточнила, що це стане відповіддю США на спробу отруєння, а також ув’язнення російського опозиційного лідера Олексія Навального.

Читайте також: Навальному присудили премію Нємцова за сміливість

Прізвища російських посадовців, щодо яких запроваджуються санкції, не називалися.

Крім того, адміністрація Байдена оголосила санкції проти 14 організацій та підприємств. Більшість із них, за словами американської сторони, займалися виробництвом біологічних та хімічних речовин. Паралельно посилюються обмеження експорту до Росії по окремих категоріях.

Раніше Рада ЄС ухвалила рішення про запровадження обмежувальних заходів проти офіційних осіб РФ, причетних до арешту та ув’язнення Олексія Навального та до репресій проти його прихильників. До санкційного переліку включені голова СКР Олександр Бастрикін, генеральний прокурор РФ Ігор Краснов, командувач військ російської гвардії Віктор Золотов, директор ФСВП Олександр Калашников.

Читайте також: Навального етапували в колонію й відправили на карантин

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у перші дні після інавгурації віддав розпорядження Офісу директора Національної розвідки США підготувати повну оцінку зловмисних дій Росії, у тому числі щодо застосування хімічної зброї, масштабної хакерської атаки проти США, втручання в американські вибори, а також вербування талібів у Афганістані з метою організації атак на американські сили.

Читайте також: Російський суд відмовився виконувати рішення ЄСПЛ щодо Навального

17 січня опозиційного політика Олексія Навального затримали в московському аеропорту після повернення з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння речовиною з групи "Новічок". Після цього Симоновський суд Москви замінив його умовний строк у справі "Ів Роше" на реальний на вимогу ФСВП.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-