Навальному присудили премію Нємцова за сміливість

Навальному присудили премію Нємцова за сміливість

Укрінформ
Фонд Бориса Нємцова присудив російському опозиційному політику Олексію Навальному премію за сміливість у відстоюванні демократичних цінностей у Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті фонду.

«Співзасновники та Рада Фонду Бориса Нємцова за свободу своїм рішенням присудили політику Олексію Навальному премію Бориса Нємцова за сміливість у відстоюванні демократичних цінностей у Росії», - йдеться у повідомленні Фонду Нємцова.

Читайте також: Україна проти Росії: у заяві до ЄСПЛ - два десятки епізодів, згадується і Навальний

При цьому наголошується, що Навальний «не тільки продемонстрував неймовірну особисту мужність, а й зробив величезний внесок у викриття корупції та підвищення рівня участі громадян у процедурах, які ще збереглися у Росії». Тому «за роки своєї роботи він став найвпливовішим опозиційним політиком Росії і символом опору тиранії у світі».

Фонд Нємцова зажадав негайного звільнення Олексія Навального.

У 2020 році лауреатом премії фонду Бориса Нємцова став Костянтин Котов - активіст, який підтримував українських політв'язнів у РФ, засуджений по «дадінській статті».

Нещодавно Олексій Навальний став лауреатом премії Женевського форуму з прав людини і демократії.

Читайте також: Потураєв звернув увагу ПА ОБСЄ на прославляння Гітлера російським пропагандистом

У лютому суд замінив Навальному умовний термін на реальний по справі «Ів Роше». З урахуванням часу, проведеного у СІЗО і під домашнім арештом, Навальний повинен буде провести у колонії два з половиною роки.

Кілька днів тому Навального етапували з СІЗО «Матросская тишина». 27 лютого джерела кількох ЗМІ повідомили, що опозиціонера нібито відправили у ВК-2 у Володимирській області, де раніше відбував покарання Костянтин Котов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-