Італія також закрила авіасполучення з Британією через новий штам коронавірусу

Італія також закрила авіасполучення з Британією через новий штам коронавірусу

Укрінформ
Італія третьою у Європі заборонила пасажирські авіарейси з Великої Британії через виявлення в країні нового, більш заразного штаму коронавірусу.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє La Stampa з посиланням на заяву очільника МЗС Італії Луїджі ді Майо.

«Повідомивши про це уряд Великої Британії, ми спільно з міністром охорони здоров’я підпишемо постанову про призупинення авіарейсів з Об’єднаним Королівством», - зазначив ді Майо, пояснивши, що це необхідно зробити для захисту країни.

Заборона ще не поширюватиметься на рейси, які мають прибути з Лондона сьогодні - таких понад 20.

Несподіване рішення може зламати плани багатьом італійцям, які проживають і працюють в Британії та планували летіти додому на Різдво.

Як відомо, в неділю таку заборону першими з європейських країн уже ввели Нідерланди та Бельгія. Про аналогічний крок задумалися і в Німеччині.

Як передавав Укрінформ, британський прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що в країні підтверджено новий генетично мутований варіант COVID-19, котрий може бути на 70% заразнішим за звичайний.

Читайте також: Виявлений у Британії новий штам коронавірусу на 70% заразніший - Джонсон

Тож через це різке зростання захворюваності британський уряд посилює карантинні обмеження в Лондоні і на південному сході Англії. На Різдво жителям четвертого рівня буде заборонено зустрічатися з друзями і родичами, будуть закриті непродовольчі магазини, спортзали і перукарні. Англійцям рекомендують без крайньої потреби не залишати домівки і утриматися від поїздок.

За даними Worldometer, у світі виявлено 76 723 207 випадків захворювання на COVID-19, зокрема 1 694 064 летальні, одужало 53 849 456 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-