Польща зобов'язала партнерів Газпрому розірвати угоди щодо Nord Stream 2

Польща зобов'язала партнерів Газпрому розірвати угоди щодо Nord Stream 2

Укрінформ
Управління захисту конкуренції і прав споживача Польщі (UOKiK) оштрафувало Газпром на ще 29 мільярдів злотих (еквівалент 7,6 млрд євро) через відсутність співпраці в ході розслідування щодо будівництва газопроводу Nord Stream 2.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві голови UOKiK Томаша Хрустни на сайті регулятора.

«UOKiK оштрафував "Газпром" на 29 мільярдів злотих (еквівалент 7,6 млрд євро) та на 234 мільйонів злотих (еквівалент 61,4 млн євро) інші компанії , які брали участь у будівництві гапороводу, через відсутність співпраці в ході розслідування щодо Nord Stream 2», - йдеться у заяві.

Окрім російської компанії, штраф отримали також компанії Engie Energy, Uniper, OMV, Shell та Wintershall.

Читайте також: Литва закликає ЄС ввести нові санкції проти Росії і зупинити Nord Stream 2

У відомстві також наголосили, що вказані компанії зобов'язані розірвати контракти, укладені на фінансування газопроводу Nord Stream 2.

«Діяльність шести компаній негативно вплинула на конкуренцію на ринку природного газу в Польщі - ринку, який має велике значення для всієї економіки та становища окремих домогосподарств. Запуск Nord Stream 2 загрожує безперервності поставок природного газу до Польщі», - резюмував Хрустни.

Читайте також: Україна і Словаччина мають спільне бачення щодо ризиків Nord Stream 2 - Зеленський

Раніше у серпні Управління захисту конкуренції і прав споживача Польщі (UOKiK) оштрафувало Газпром майже на 213 млн злотих (еквівалент 50 млн євро) через відсутність співпраці в ході розслідування щодо будівництва газопроводу Nord Stream 2.

Як повідомлялося, Сенат Конгресу США включив нові санкції проти газопроводу Nord Stream 2 до проєкту оборонного бюджету.

Читайте також: Штати працюють над створенням коаліції проти Nord Stream 2 – Помпео

Покладання газогону призупинено через санкції США щодо європейських підрядників, вони набули чинності в грудні 2019 року.

Проєкт будівництва Nord Stream 2 для постачання газу до Європи в обхід України здійснює російський Газпром спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва цього газогону. Його противниками також є США, Польща і країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-