Росія не має реальних підстав міняти українську ГТС на Nord Stream 2 — Коболєв

Росія не має реальних підстав міняти українську ГТС на Nord Stream 2 — Коболєв

Укрінформ
Замовлення російським "Газпромом" більших потужностей для транспортування газу українською ГТС може стати вагомим аргументом проти добудови "Північного потоку - 2".

Про це під час Українського енергетичного дня сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Газпром звернувся до української сторони, щоб збільшити зарезервовані обсяги транзиту, що є дуже позитивною ознакою. По-перше, українська сторона зможе добути більше прибутку в майбутньому, що означає більше доходів і більше податків, заплачених у бюджет держави. По-друге, це доводить, що російська позиція, відповідно до якої українську ГТС треба замінити на "Північний потік-2", є абсолютно неправдивою", - сказав Коболєв.

За його словами, і НАК "Нафтогаз України", і ТОВ "Оператор ГТС України" довели, що відповідають європейським правилам і є надійним партнером.

"Важливо це згадувати, коли відбуватимуться наступні дискусії щодо "Північного потоку - 2". Важливо це донести також до наших американських колег, що планують поширити санкції на всіх партнерів "Північного потоку - 2", - зазначив Коболєв.

Читайте також: Данія дала дозвіл на експлуатацію Nord Stream 2

Як повідомлялось, на початку жовтня 2020 року рівень запасів газу в українських підземних сховищах сягнув 28 млрд кубометрів. Левову частку цих запасів створили приватні трейдери, що тримають свій газ у сховищах до зими. На думку Коболєва, це може привести до зниження ціни на газ узимку, однак може негативно вплинути на видобуток блакитного палива, адже газовидобуток відчуватиме тиск на ціноутворення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-