МЗС Франції, США та Росії закликають негайно припинити бойові дії в Карабаху

МЗС Франції, США та Росії закликають негайно припинити бойові дії в Карабаху

Заява
Укрінформ
Міністри закордонних справ Франції, Сполучених Штатів Америки та Росії закликали Азербайджан і Вірменію негайно припинити ескалацію в Нагірному Карабаху.

Про це йдеться в оприлюдненій 5 жовтня спільній заяві міністрів, які представляють співголів (президентів Франції, США та РФ) Мінської групи ОБСЄ з пошуку мирних шляхів урегулювання карабаського конфлікту, передає Укрінформ.

Міністр Європи й закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, державний секретар США Майк Помпео та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров суворо засудили ескалацію насильства у Нагірному Карабаху.

«Міністри вкотре закликали сторони конфлікту негайно і безумовно припинити вогонь», - йдеться у заяві.

Читайте також: Дипломатичного вирішення Карабаського конфлікту не пропонувалося за всі 28 років - Алієв

Міністри підкреслили, що обстріли цивільних об'єктів, розташованих поза лінією зіткнення у Нагірному Карабаху на території як Азербайджану, так і Вірменії, несуть загрозу стабільності усього регіону.

Як повідомлялося, 27 вересня Азербайджан та Вірменія почали бойові дії у Нагірному Карабаху, звинувативши одне одного в ескалації насильства.

У міністерстві оборони Азербайджану поінформували, що військові країни розпочали контрнаступальну операцію по всій лінії фронту у відповідь на провокації Вірменії.

Своєю чергою МЗС Вірменії заявило, що "азербайджанська сторона завдала ракетних ударів по всій лінії зіткнення, а також по мирних населених пунктах, включаючи столицю (Нагірного Карабаху - ред.) Степанакерт".

Читайте також: Вірменія готова обговорювати введення миротворців РФ до Нагірного Карабаху — Пашинян

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році. У 1994 році - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-