Азербайджан заявив про звільнення низки сіл у Нагірному Карабаху, Вірменія спростовує

Азербайджан заявив про звільнення низки сіл у Нагірному Карабаху, Вірменія спростовує

Оновлено
Укрінформ
В результаті операцій, здійснюваних підрозділами Азербайджанської армії, звільнено низку сіл та вигідних позицій.

Як передає Укрінформ, про це сказав прессекретар пресслужби Міністерства оборони Азербайджану полковник-лейтенант Анар Ейвазов, інформує агенція Azertag.

Ейвазов зазначив, що за поточною інформацією, на Фізулі-Джебраїльському напрямку звільнені села Гараханбейлі, Гервенд, кендо Горадіз, Юхари Абдуррахманли Фізулінського району, а також села Беюк Мерджанли та Нюзгер Джебраїльського району.

Читайте також: МЗС України занепокоєне через загострення між Вірменією та Азербайджаном

Крім того, в напрямку Агдерінского району та Муровдага розгромлені ворожі блокпости, важливі висоти взяті під контроль.

Водночас вірменська сторона спростовує ці заяви.

"Заява Міністерства оборони Азербайджану про те, що азербайджанська армія нібито окупувала 6 населених пунктів, не відповідає реальності. Це чергова інформаційна провокація азербайджанської пропагандистської машини", - пише у Фейсбуці речниця Міноборони Вірменії Сюзан Степанян.

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан у неділю почали бойові дії на кордоні та звинуватили один одного в ескалації насильства у Нагірному Карабаху.

Читайте також: Голова ОБСЄ закликає Азербайджан і Вірменію до припинення вогню

У Міністерстві оборони Азербайджану поінформували, що азербайджанські військові розпочали контрнаступальну операцію по всій лінії фронту у Нагірному Карабасі у відповідь на провокації Вірменії.

МЗС Вірменії заявив, що "сьогодні рано вранці азербайджанська сторона завдала ракетних ударів по всій лінії зіткнення також по мирних населених пунктах, включаючи столицю (Нагірного Карабаху, - ред.) Степанакерт".

Вірменія оголосила воєнний стан та повну військову мобілізацію.

Читайте також: Європейська рада закликає Вірменію та Азербайджан терміново припинити вогонь

Як повідомлялося, 12 липня Міністерство оборони Азербайджану повідомило про спробу підрозділів вірменської армії атакувати позиції азербайджанських збройних сил на Товузькому напрямі кордону з залученням артилерії.

Унаслідок боїв, що тривали в ніч проти 13 липня, загинуло четверо азербайджанських військових, ще четверо було поранено.

Зі свого боку пресслужба Міноборони Вірменії заявила, що ситуація на кордоні загострилася після спроби прориву з боку Азербайджану. За інформацією вірменських військових, двоє поліцейських та троє військовослужбовців отримали легкі поранення.

Пізніше бої на кордоні двох країн неодноразово поновлювалися.

фото: АЗЕРТАДЖ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-