Святкування та підбиття підсумків: як відзначать десятиріччя Східного партнерства

Святкування та підбиття підсумків: як відзначать десятиріччя Східного партнерства

Укрінформ
Євросоюз та країни Східного партнерства – Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна на початку наступного тижня, відзначаючи 10-річницю програми, святкуватимуть співробітництво, яке приносить взаємну користь як громадянам ЄС, так і країн-партнерів.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

«13-14 травня Євросоюз та країни-партнери відзначать 10-ту річницю Східного партнерства під час низки заходів у Брюсселі. Це надає можливість святкувати партнерство, яке довело взаємну вигоду та принесло конкретні результати для громадян», - йдеться у повідомленні Єврокомісії.

У заходах візьмуть участь президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та високий представник ЄС Федеріка Могерині.

Зокрема, 13 травня Федеріка Могерині буде головувати на щорічній зустрічі міністрів закордонних справ країн Східного Партнерства та керівників зовнішньополітичних відомств 28 країн ЄС. У заході візьме участь єврокомісар з питань розширення Йоганес Ган. Як очікується, міністри підіб'ють підсумки досягнень та виконання завдань, визначених під час саміту Східного партнерства у листопаді 2017 року.

Читайте також: На 10-й річниці Східного партнерства Україну представить чинне керівництво

Увечері 13 травня президент Європейської Ради Дональд Туск проведе святкову вечерю за участю керівників держав та урядів шести країн-партнерів та керівників Європейських інституцій. Одночасно у Брюссельському Центрі мистецтв BOZAR відбудеться святковий концерт «Створюючи разом».

14 травня президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер головуватиме на конференції високого рівня, в якій візьмуть участь керівники держав та урядів країн Східного Партнерства, міністри закордонних справ європейських країн, представники громадськості та бізнесу, молодь та журналісти з 34 країн. Конференція дасть можливість обговорити подальший розвиток Східного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-