На 10-й річниці Східного партнерства Україну представить чинне керівництво

На 10-й річниці Східного партнерства Україну представить чинне керівництво

Укрінформ
На заходах до 10-ї річниці Східного партнерства, які відбудуться в Брюсселі 13-14 травня, Україна буде представлена чинним керівництвом.

Про це повідомив високопоставлений представник ЄС, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, чи прибудуть на заходи представники новообраного президента України Володимира Зеленського.

«Оскілки інавгурація обраного президента (України - ред.) ще не відбулася, ми очікуємо, що Україна буде представлена чинним керівництвом. В тому, що стосується проведення міністерської зустрічі, запрошення було направлено міністру закордонних справ. Якщо говорити про конференцію Східного партнерства, запрошення було направлено Президенту», - зазначив представник ЄС.

Як повідомлялося, 13 травня у Брюсселі під головуванням Високого представника ЄС Федеріки Могерині відбудеться спільне засідання міністрів закордонних справ країн ЄС та керівників зовнішньополітичних відомств країн-партнерів - Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови й України.

Читайте також: У Євросоюзі 13 травня обговорять указ Путіна про "паспортизацію" Донбасу

Очікується, що на зустрічі йтиметься про прогрес у виконанні рішень саміту Східного партнерства, який відбувся у листопаді 2017 року, виконання порядку денного за програмою «Досягнення 2020».

Міністри також визначать пріоритети розвитку співпраці між ЄС і країнами-партнерами на наступні роки.

Цій темі також буде присвячена Конференція Східного партнерства високого рівня, яка відбудеться у Брюсселі 14 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-