У Євросоюзі 13 травня обговорять указ Путіна про

У Євросоюзі 13 травня обговорять указ Путіна про "паспортизацію" Донбасу

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн Євросоюзу, які 13 травня розпочнуть дводенну зустріч у Брюсселі, серед інших питань розглянуть рішення РФ роздавати паспорти громадянам України на окупованих територіях Донбасу.

Про це напередодні зустрічі міністрів у Брюсселі заявив високопоставлений представник ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністри обміняються поглядами щодо ситуації, яка виникла за підсумками президентських виборів в Україні, та шляхи подальшого розвитку співпраці. Водночас, як я можу очікувати, буде проведена дискусія також навколо наслідків рішення Російської Федерації видавати російські паспорти (на окупованих територіях) на Сході України», - сказав представник ЄС.

Серед інших питань, які включені в порядок денний зустрічі міністрів, – доповідь високого представника ЄС за підсумками зустрічі Міжнародної контактної групи щодо Венесуели, обговорення ситуації в Лівії та в африканських країнах.

Читайте також: Видача паспортів РФ в Україні є повтором грузинського сценарію - Цихелашвілі

Під час ранкового засідання міністри закордонних справ ЄС проведуть спільне засідання з керівниками зовнішньополітичних відомств країн Східного партнерства в рамках заходів зі святкування 10-ї річниці цієї програми ЄС.

14 травня європейські міністри проведуть сесію, присвячену питанням безпеки й оборони, темою якої стане розвиток оборонних спроможностей Євросоюзу, зокрема в рамках програми PESCO, а також зміцнення співробітництва з НАТО, серед іншого, в контексті протидії гібридним загрозам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-