Блінкен прибув до України, аби продемонструвати солідарність США

Блінкен прибув до України, аби продемонструвати солідарність США

Укрінформ
Державний секретар Ентоні Блінкен прибув до Києва у вівторок, аби продемонструвати солідарність США з Україною, яка зазнає масованих російських обстрілів.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, Блінкен сподівається «послати сильний сигнал підтримки українцям у цей явно складний момент». Про це агентству  заявив американський посадовець, який на умовах анонімності поспілкувався із журналістами, котрі подорожують із главою Держдепартаменту.

«Місія держсекретаря тут полягає в тому, щоб розповісти, як надаватиметься наша додаткова допомога, сприяти (українцям - ред.) у посиленні оборони й дати їм можливість дедалі більше перехоплювати ініціативу на полі бою», – сказав посадовець.

Читайте також: Блінкен переконаний, що Україна може утримувати лінію фронту на сході

За його словами, артилерія, ракети великої дальності та боєприпаси для ППО вже надходять до українських військ.

Співрозмовник Reuters додав, що Блінкен має запевнити українських посадовців, зокрема Президента Зеленського, у незмінній підтримці США та виголосити промову стосовного подальшого розвитку України.

Читайте також: США готують новий пакет допомоги для України - Салліван

Приїзд Блінкена в Україну став першим візитом американського високопосадовця після ухвалення Конгресом США пакету військової допомоги на суму 61 млрд доларів.

Фото: twitter.com/SecBlinken

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-