США готують новий пакет допомоги для України - Салліван

США готують новий пакет допомоги для України - Салліван

Укрінформ
Помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, про який буде оголошено найближчими днями.

Про це Салліван повідомив у понеділок у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Найближчими днями ми матимемо ще один, як ми його називаємо, пакет допомоги за президентськими повноваженнями (PDA), оскільки намагаємося дійсно прискорити темпи постачань», - заявив помічник президента США.

За його словами, затримка з допомогою Україні в кілька місяців, яка виникла через зволікання в Конгресі США, створила «яму» з поставками зброї, тож тепер адміністрація намагається допомогти українцям вибратися з неї якомога швидше.

Читайте також: Частина попереднього пакета допомоги вже на позиціях українських військових - Білий дім

У відповідь на уточнення, чи це означає, що пакети в Україну тепер відправлятимуться щотижня, Салліван зауважив, що цей процес принаймні можна буде охарактеризувати як інтенсивний.

Він також повідомив, що адміністрація США підтримує постійний контакт з українською стороною. Зокрема, за словами Джейка Саллівана, сьогодні відбулося спілкування, у якому, крім нього, взяли участь Ллойд Остін та генерал Чарльза Браун, а також Андрій Єрмак, Рустем Умєров і Олександр Сирський.

Читайте також: Україна отримала від США допомогу на понад $50 мільярдів - Пентагон

«Ми говорили 90 хвилин. Це була детальна розмова про ситуацію на фронті про можливості, які їм найбільше потрібні», - зазначив помічник президента США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Державний департамент США спрогнозував, що Росія намагатиметься продовжувати наступальні дії на сході України, однак не зможе досягти серйозних проривів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-