Сікорський сподівається, що Єврорада у червні затвердить переговорну рамку для України

Сікорський сподівається, що Єврорада у червні затвердить переговорну рамку для України

Укрінформ
Єврорада повинна затвердити у червні переговорну рамку для України.

На цьому під час спільної пресконференції у німецькому Веймарі зі своїми колегами з Франції та Німеччини Стефаном Сежурне та Анналеною Бербок заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає кореспондент Укрінформу.

“Дуже важливо, щоб вже у червні Єврорада прийняла переговорну рамку і розпочала переговори з України. Україна бореться за право вибору своєї родини, напрямку свого розвитку”,- заявив Сікорський.

Він підкреслив, що ставка війни в Україні є надзвичайно високою, оскільки після двох кривавих воєн XX століття в Європі було встановлено певні табу, зокрема, що не можна змінювати силою кордони в Європі.

“Найважливіше, щоб Україна не програла цю війну, а Росія її не виграла. Для цього є санкції, які мають бути ефективнішими і вони мають краще виконуватися. Ми маємо утримати нашу фінансову і військову підтримку України, насамперед ППО”,- наголосив Сікорський.

Глава польської дипломатії також звернув увагу, що у Польщі мають місце російські диверсії, з якими Варшава не може порадити собі самотужки. У цьому контексті він звернув увагу на спільну операцію спецслужб Польщі і Німеччини, завдяки якій вдалося запобігти диверсії в РП, яку мав здійснити громадянин України, який проживав в Німеччині, і якого спецслужби РФ направили до Польщі.

Читайте також: Процес євроінтеграції України не може бути лише обіцянкою і тривати вічно - Дуда

“Прошу подумати як це підступно заплановано і таких провокацій ми маємо щораз більше, зокрема і на зовнішньому кордоні зони Шенген, яка є кордоном Польщі”, - підкреслив Сікорський.

Він звернув увагу, що польський кордон щодня намагається перетнути 300-400 нелегалів з російськими візами.

“Це вже не гібридні, а фізичні дії, і ми мусимо мати відповідь на них в інформаційній сфері, зокрема для наших виборців, суспільств наших країн”, - констатував Сікорський.

Це вже друга зустріч цього року Веймарського формату, який був заснований саме у Веймарі 33 роки тому. 28 серпня 1991 року тодішні міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі вперше зустрілися у Веймарі та започаткували формат, який відтоді зміцнив фундаментальні інтереси Європи у тристоронній солідарності.

Фото: РАР 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-