Папа Франциск закликав італійців народжувати більше дітей через кризу демографічної ситуації

Папа Франциск закликав італійців народжувати більше дітей через кризу демографічної ситуації

Укрінформ
Папа Римський Франциск закликав італійців народжувати більше дітей, оскільки вся Європа страждає від падіння народжуваності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

Під час виступу 10 травня Папа закликав до довгострокової політики допомоги родинам та попередив, що демографічна криза в Італії загрожує її майбутньому.

"Кількість народжених є першим показником надії народу. Без дітей та молоді країна втрачає прагнення до майбутнього", - наголосив Франциск на щорічній зустрічі груп, які виступають за створення сім’ї. 

Понтифік назвав сучасний рівень народжуваності "демографічною зимою", з якою стикаються багато промислово розвинутих країн.

Рівень народжуваності в Італії, який вже є одним з найнижчих у світі, неухильно знижується протягом приблизно 15 років і сягнув рекордно низького рівня торік, коли у країні народилися 379 000 дітей.

Маючи потужну підтримку Ватикану, уряд прем’єрки Джорджи Мелоні розгорнув кампанію щодо заохочення народження щонайменше 500 000 дітей на рік до 2033 року, темпи, які, на думку демографів, необхідні, щоб запобігти краху економіки під тягарем старіння населення в Італії.

Читайте також: Президент Південної Кореї анонсував створення міністерства для підвищення народжуваності

Франциск закликав до довготермінових політичних стратегій та політики, які б заохочували пари мати дітей, включаючи припинення нестабільних трудових контрактів та зняття перешкод для купівлі житла, а також запропонувати життєздатні альтернативи, щоб жінкам не доводилося обирати між материнством та кар’єрою.

"Проблема нашого світу не в тому, що народжуються діти: натомість це егоїзм, споживацька позиція та індивідуалізм, які роблять людей самотніми та нещасними", - сказав Франциск.

Як повідомлялося, в Україні минулого року народилися 192 698 дітей. У 2022 році народилося більш як 195 тисяч дітей, що майже на третину менше, ніж у 2021 році. За даними The Wall Street Journal, рівень народжуваності в Україні ще до вторгнення Росії у лютому 2022 року був найнижчим у Європі, українські демографи прогнозують, що цей показник стане найнижчим у світі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-