Ізраїль постійно обстрілює Рафах і не допускає гумдопомогу - Агентство ООН

Ізраїль постійно обстрілює Рафах і не допускає гумдопомогу - Агентство ООН

Укрінформ
Ізраїльські війська, які продовжують військову операцію в районі Рафаху на півдні сектору Гази, не допускають туди гуманітарну допомогу.

Таку інформацію поширила пресслужба ООН, передає Укрінформ.

«Ми не отримуємо жодної допомоги, у районі контрольно-пропускного пункту (Рафах – ред.) тривають військові операції,  це зона активних бойових дій, – написав у соцмережі X представник Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) Скотт Андерсон. – Нам чути, що обстріли в цьому районі тривають протягом усього дня. У сектор Гази не надходять ні пальне, ні допомога, і це катастрофічно з погляду гуманітарного реагування».

Гуманітарні організації ООН повідомили, що десятки тисяч людей у Рафаху знову мусять залишити домівки через накази Ізраїлю про евакуацію.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш увечері у вівторок звернувся до уряду Ізраїлю із закликом «припинити будь-яку ескалацію і конструктивно долучитися до нинішніх дипломатичних переговорів».

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по об’єктах ХАМАСу в Рафаху

У дописі в соцмережі X він зазначив, що «занепокоєний і засмучений» відновленням військової активності Армії оборони Ізраїлю в Рафаху. Гутерреш також закликав лідерів ХАМАСу й Ізраїлю «виявити політичну мужність» і домогтися припинення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що операція в Рафаху не припиниться, доки ХАМАС не буде ліквідовано в цьому районі або не буде досягнуто й реалізовано угоду про звільнення заручників.

Читайте також: Військова операція ЦАХАЛу у Рафаху має обмежений характер - Білий дім

Армія оборони Ізраїлю повідомила у вівторок, що взяла під свій контроль КПП в Рафаху з боку сектору Газа.

Деякі країни, зокрема США, закликають Ізраїль утриматися від активних бойових дій у Рафаху, де зосереджено понад мільйон палестинських біженців.

Фото: UN News / Ziad Taleb

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-