Трюдо і Макрон закликали РФ звільнити полонених українських моряків

Трюдо і Макрон закликали РФ звільнити полонених українських моряків

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та президент Франції Еммануель Макрон закликали Росію звільнити затриманих українських моряків.

Про це за результатами їх зустрічі на полях саміту G20 розповіли у офісі прем’єр-міністра Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Прем’єр-міністр Трюдо та президент Макрон погодилися, що Росія повинна послабити свою агресію проти України й звільнити три українські судна й їх команду, захоплену 25 листопада”, - заявили у Трюдо.

Читайте також: Канада виступила ініціатором заяви G7 про агресію Росії у Керченській протоці

Двоє лідерів також обговорили убивство журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

“Прем’єр-міністр звернув увагу на санкції, запроваджені Канадою проти 17 саудитів, причетних до вбивства”, - зазначили у офісі глави уряду Канади.

Окрім цього під час розмови йшлося про питання економічної співпраці між Канадою та Францією, зокрема роль Всеохопної економічної та торговельної угоди у створенні робочих місць та можливостей для канадців і європейців.

“Двоє лідерів також обговорили перехід президентства у G7 від Канади до Франції наступного року, і те, як продовжити роботу Великої сімки у таких важливих питаннях, як: просування гендерної рівності та збільшення ролі жінок, а також зменшення забруднення океанів пластиком”, - підсумували у Трюдо.

Читайте також: Путін заявив, що вимоги обміняти українських моряків не було

Як повідомлялося, у п’ятницю, 30 листопада, міністри закордонних справ країн Великої сімки виступили із спільною заявою, в якій засудили російську морську агресію проти України, закликали розблокувати Керченську протоку та звільнити захоплених українських моряків.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряки, які перебували на борту суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-