Путін заявив, що вимоги обміняти українських моряків не було

Путін заявив, що вимоги обміняти українських моряків не було

Керченська криза
Укрінформ
Питання про обмін 24 українських моряків з трьох кораблів ВМС України, затриманих російськими військовими в Керченській протоці, поки не стоїть на порядку денному.

Про це президент РФ Володимир Путін заявив під час прес-конференції за підсумками саміту G20 у Буенос-Айресі, повідомляє прес-служба Кремля.

"Ні, поки що питання про обмін не стоїть, і українська сторона таких питань не піднімала. Зараз про це і говорити зарано, йде слідство. Нам потрібно отримати повні свідчення з боку моряків, все це оформити відповідним чином, а там видно буде", - сказав Володимир Путін.

Читайте також: Путін малював схеми для Меркель та Макрона на полях саміту G20

Він ще раз наголосив, що вважає інцидент в Керченській протоці 25 листопада "явною провокацією" та нагадав, що 11 вересня російські військові без проблем пропустили такий самий караван українських військових кораблів, які рухалися в Маріуполь і Бердянськ.

"Їм дали лоцмана і провели... Тут замість того, щоб зробити те саме, влаштували цю провокацію, хоча навіть після того, як вони порушили наші територіальні води, увійшли в наше територіальне море, все одно їм прикордонники сказали: "Якщо ви підете в Керч, встаньте на стоянку і візьміть лоцмана". "Ні, ми туди не підемо". І одразу ж туди пішли. І почалося ось це штовхання бортами після цього", - заявив Путін.

Читайте також: Трамп і Путін зустрінуться не раніше повернення українських моряків і суден — Помпео

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та понад 20 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-