Канада ввела санкції проти 17 саудитів за вбивство Хашоггі

Канада ввела санкції проти 17 саудитів за вбивство Хашоггі

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти 17 підданих Саудівської Аравії через убивство журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявили у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ці санкції спрямовані проти осіб, які, на думку уряду Канади, несуть відповідальність або є співучасниками убивства журналіста Джамаля Хашоггі 2 жовтня. Санкції передбачають арешт статків цих осіб на території Канади. Їм також закривається в’їзд до країни”, - зазначили у МЗС.

Читайте також: Хашоггі вбили через сім хвилин після того, як він увійшов до дипмісії - МЗС Туреччини

У канадському зовнішньополітичному відомстві закликали до ретельного розслідування вбивства журналіста.

“Хоча Канада наклала санкції на 17 громадян Саудівської Аравії, ми продовжуємо закликати до прозорого та детального опису всіх обставин убивства пана Хашоггі. Поясненню, наданому досі Саудівською Аравією, бракує послідовності й правдоподібності”, - наголосили у МЗС.

Читайте також: Канада анонсує обговорення справи Хашоггі на саміті G20

Там додали, що Канада віддана підтримці захисників прав людини й надалі виступатиме на підтримку свободи слова в усьому світі, а вбивство Джамаля Хашоггі є нападом на свободу висловлювання.

"Канада продовжує закликати до правдоподібного й незалежного розслідування. Відповідальні за вбивство Джамаля Хашоггі повинні постати перед правосуддям", - сказала зцього приводу глава МЗС Канади Христя Фріланд.

Читайте також: Канада може ввести санкції за вбивство Хашоггі

Вона також зазначила, що всі 17 громадян Саудівської Аравії потрапили у "чорний список" відповідно до Акта Магнітського.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене у кислоті, проте, офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Турецька поліція обшукала дві вілли у справі Хашоггі

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-