Турецька поліція обшукала дві вілли у справі Хашоггі

Турецька поліція обшукала дві вілли у справі Хашоггі

Укрінформ
Турецька поліція провела обшуки на двох віллах на північному заході Туреччини в рамках розслідування справи про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє AP із посиланням на губернатора провінції Муаммера Ерола.

"Турецька поліція зі службовими собаками провела обшуки у двох прилеглих віллах на північному заході Туреччини, в провінції Ялова, у рамках розслідування справи про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі", - йдеться у повідомленні. 

Ерол підтвердив обшук, проте зазначив, що будь-яку інформацію щодо обшуку зможе надати головний прокурор Стамбула, адже саме він керує слідством.  

За даними турецького інформагентства Anadolu, криміналісти разом з іншими слідчими очепили одну з віл біля міста Термал, але пізніше розширили обшук до сусідньої вілли.

За інформацією турецьких ЗМІ, слідчі шукали останки тіла Хашоггі.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене у кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Читайте також: Франція запровадила санкції проти 18 підозрюваних у справі Хашоггі

Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Саудівський принц Халід бен Фархан Аль Сауд, який живе у Німеччині, вважає королівську сім'ю Саудівської Аравії причетною до зникнення Хашоггі.

Фото: DHA via AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-