Канада може ввести санкції за вбивство Хашоггі

Канада може ввести санкції за вбивство Хашоггі

Укрінформ
Канада слідом за США розглядає можливість запровадження санкцій проти саудівського режиму за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Що стосується Канади, то ми також маємо “закон Магнітського”, і вважаємо пропоновані ним механізми дуже корисними у нашій зовнішній політиці. Канада дійсно уважно розглядатиме це протягом наступних днів”, - сказала Фріланд.

Вона також підтримала запровадження Штатами санкцій проти саудівських посадовців.

“Ми дуже добре поінформовані про американські санкції проти деяких осіб із Саудівської Аравії й тісно спілкувалися із США стосовно цих санкцій за “актом Магнітського”. Канада вітає дії США”, - зазначила міністр.

Як повідомляв Укрінформ, управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США у четвер запровадило персональні санкції проти 17 підданих Саудівської Аравії через убивство журналіста Джамаля Хашоггі. Усі ці 17 осіб потрапили у "чорний список" відповідно до глобального Акта Магнітського.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Саудівської Аравії вимагатиме страти для п'ятьох із 11 обвинувачених у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Читайте також: Убивство Хашоггі: США ввели санкції проти 17 саудівців

Оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як увійшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня.

1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає. У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-