Убивство Хашоггі: США ввели санкції проти 17 саудівців

Убивство Хашоггі: США ввели санкції проти 17 саудівців

Укрінформ
Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило персональні санкції проти 17 підданих Саудівської Аравії через убивство журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Саудівські чиновники, на яких ми наклали санкції, були задіяні в огидному вбивстві Джамаля Хашоггі. Ці особи, які жорстоко вбили журналіста, що жив і працював у США, мають відповісти за свої дії. Сполучені Штати продовжують наполегливо працювати над з'ясуванням усіх фактів і будуть притягати до відповідальності кожного, кого ми вважаємо відповідальними (за вбивство - ред.), щоб домогтися справедливості для нареченої Хашоггі, його дітей та сім'ї", - заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Він також підкреслив, що уряд Саудівської Аравії має вжити належних заходів "для припинення будь-яких нападів на політичних дисидентів або журналістів".

Зазначається, що всі 17 громадян Саудівської Аравії потрапили у "чорний список" відповідно до глобального Акта Магнітського.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Саудівської Аравії вимагатиме страти для п'ятьох із 11 обвинувачених у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Читайте також: Саудівська прокуратура вимагатиме страти для вбивць Хашоггі

Оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як увійшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 

1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає. У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-