Канада виступила ініціатором заяви G7 про агресію Росії у Керченській протоці

Канада виступила ініціатором заяви G7 про агресію Росії у Керченській протоці

Укрінформ
Канада обіцяє не припиняти гучно заявляти про свою позицію стосовно інциденту між Україною та Росією поблизу Керченської протоки.

Про це під час перебування в Аргентині на саміті G20 заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, пише the Canadian Press.

“Канада гучно говоритиме, як ми вже зробили, очоливши заяву глав МЗС G7, й виступатиме з приводу питання, в якому ми справедливо вважаємося досвідченими”, - прокоментувала Фріланд заяву G7 стосовно нападу ВМС Росії на українські судна минулої неділі.

Читайте також: Трамп і Путін зустрінуться не раніше повернення українських моряків і суден — Помпео

Вона наголосила, що Канада наполегливо працювала, аби ця заява міністрів закордонних справ G7 була оприлюднена у п’ятницю, і позиція лідерів Великої сімки стала відома до початку саміту G20. “G7 об’єднана у засудженні російської агресії, у заклику до звільнення цих 24 моряків-військовополонених, у запиті на повернення захоплених суден та відстоюванні суверенітету й територіальної цілісності України”, - зазначила міністр.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 30 листопада, міністри закордонних справ країн Великої сімки виступили із спільною заявою, в якій засудили російську морську агресію проти України, закликали розблокувати Керченську протоку та звільнити захоплених українських моряків.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-