Шпигунський скандал: австрійського посла викликали до МЗС РФ

Шпигунський скандал: австрійського посла викликали до МЗС РФ

Укрінформ
На тлі шпигунського скандалу із затриманням полковника австрійської армії у відставці за шпигунство на користь Москви посла Австрії в Росії викликали в МЗС РФ.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Посла Австрії в Москві Йоханнеса Айднера викликали в МЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Раніше в п'ятницю австрійські ЗМІ з посиланням на прес-службу МЗС своєї країни повідомили про виклик до міністерства повіреного у справах Росії в Австрії. За їхніми даними, це пов'язано із затриманням полковника австрійської армії у відставці за шпигунство на користь Москви.

За даними австрійських ЗМІ, прокуратура розслідує справу колишнього полковника австрійської армії, який протягом 20 років служби шпигував для Головного розвідувального управління ГШ ЗС РФ. Військовий збирав дані про австрійські військово-повітряні сили, артилерійські системи, розстановку сил і передавав інформацію про конкретних високопоставлених офіцерів Австрії. Контактував шпигун зі своїм російським куратором "Юрієм". За свою роботу отримав близько 300 тис. євро.

Читайте також: Затриманий австрійський полковник з 90-х шпигував на користь Москви — Курц

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль, дізнавшись ввечері у четвер від міністра оборони про інцидент, відразу скасувала запланований візит до Росії.

Фото: yarregion.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-