Затриманий австрійський полковник з 90-х шпигував на користь Москви — Курц

Затриманий австрійський полковник з 90-х шпигував на користь Москви — Курц

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц переконаний, що російський шпіонаж у Європі є неприйнятним та має бути засуджений.

Про це він заявив на спільній з міністром оборони Маріо Кунасеком прес-конференції у Відні у п’ятницю, коментуючи затримання австрійського полковника за підозрою у шпигунстві на користь Росії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такі інциденти, незалежно від того, відбуваються вони в Нідерландах чи Австрії, не покращують відносини між Європейським Союзом та Росією. Шпигунство неприйнятне. І російський шпіонаж у Європі також неприйнятний і має бути засуджений", – заявив Курц.

Він зазначив, що затриманий днями полковник австрійської армії упродовж багатьох років починаючи з 1990-х співпрацював з російською спецслужбою. Наразі йому висунуто підозру у шпигунстві, інцидент розслідується.

Канцлер нагадав, що глава МЗС Австрії у зв'язку з цим інцидентом уже скасувала поїздку в Росію та викликала російського дипломата.

"Наразі ми вимагаємо від російської сторони інформації", – заявив Курц і додав, що подальші дії будуть обговорюватися з європейськими партнерами: "Відразу, як ми матимемо точну інформацію з цього приводу".

Водночас він висловив упевненість, що цей інцидент "буде не першим і, на жаль, можливо, не останнім у ЄС".

Читайте також: Глава МЗС Австрії скасувала візит у Росію через затримання полковника-шпигуна

Раніше стало відомо, що в Австрії затримали колишнього полковника австрійської армії, який протягом 20 років працював на російську військову розвідку, передаючи їй секретні відомості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-