Глава МЗС Австрії скасувала візит у Росію через затримання полковника-шпигуна

Глава МЗС Австрії скасувала візит у Росію через затримання полковника-шпигуна

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль скасувала запланований на 2-3 грудня візит до РФ через затримання полковника австрійської армії за підозрою у роботі на російську військову розвідку.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

За даними місцевих ЗМІ, прокуратура розслідує справу колишнього полковника австрійської армії, який протягом 20 років служби шпигував для Головного розвідувального управління ГШ ЗС РФ. Військовий збирав дані про австрійські військово-повітряні сили, артилерійські системи, розташування сил, передавав інформацію про конкретних високопоставлених офіцерів Австрії. Контактував шпигун зі своїм російським куратором "Юрієм". За свою роботу отримав близько 300 тис. євро.

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль, дізнавшись ввечері у четвер від міністра оборони про інцидент, відразу скасувала свій запланований візит до Росії. Також у міністерство був викликаний представник російського посольства.

Читайте також: Скандал із контррозвідкою: парламент Австрії заслухає главу МВС

Як відомо, 18 серпня Путін був присутнім на весіллі міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль. На свято його запросила сама наречена.

У цьому зв'язку в МЗС Австрії заявили, що це було "приватне святкування і персональний візит, це не змінює зовнішньополітичної позиції Австрії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-