Екс-глава МЗС Австралії закликала наступницю домогтися правосуддя у справі МН17

Екс-глава МЗС Австралії закликала наступницю домогтися правосуддя у справі МН17

Укрінформ
Екс-міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, яка у вівторок офіційно залишила посаду, висловила сподівання, що її наступниця доведе справу МН17 до кінця.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

“Я хочу бути впевненою, що люди, за яких ми боролися, домоглися правосуддя”, - підкреслила екс-міністр.

Джулі Бішоп наголосила, що допомога родинам 38 австралійських жертв катастрофи MH17 є “найбільш емоційним моментом” її життя.

“Я підтримую особистий контакт з деякими з них... Минулої п'ятниці (коли Джулі Бішоп оголосила про відставку) я отримала текстове повідомлення від родини Маслін (родина з рідного штату Бішоп Західна Австралія, яка втратила у катастрофі 3 дітей), що було дуже хвилюючим”, - розповіла вона, коментуючи зусилля у справі домогтися правосуддя та компенсації для родин жертв від Росії.

Багаторічна очільниця австралійського зовнішньополітичного відомства також повідомила, що після відставки залишається у парламенті, щоб представляти інтереси своїх виборців, однак у майбутньому не виключила можливості повернутися на ключові посади.

“Ще занадто рано думати про те, що я могла б робити. Я, безумовно, маю достатньо часу, щоб розглянути всі варіанти та поміркувати... Я оптимістично налаштована щодо свого майбутнього, яким би воно не було”, - сказала вона.

Зважаючи на добру репутацію, яку Бішоп має серед населення, деякі політики прогнозують їй роль наступного генерал-губернатора країни.

“Я думаю, що вона буде блискучим генерал-губернатором”, - заявив міністр оборони Австралії Крістофер Пайн.

Бішоп закликала новий уряд зберегти закріплений за Австралією статус надійного партнера, який країна має на міжнародній арені. Зокрема, в частині дотримання зобов'язань у рамках Паризької угоди.

Читайте також: В Австралії запрацював новий уряд

“Я вважаю, що Австралія має високий статус як держава, яка дотримується своїх зобов'язань, і є частиною глобальних зусиль, спрямованих на досягнення кращих результатів для світу. Якщо ми підписуємо договір, партнери повинні мати можливість покладатися на нас”, - підсумувала колишня міністр.

Сьогодні Джулі Бішоп офіційно передала пост міністра закордонних справ своїй наступниці Маріс Пейн.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила, що йде у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-