У Канаді закликали визнати Росію державою-спонсором тероризму

У Канаді закликали визнати Росію державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Збройна агресія Росії проти України повинна наразитися на рішучий спротив міжнародної спільноти.

Про це заявив президент Конгресу українців Канади Павло Грод, коментуючи проміжні результати роботи міжнародної слідчої групи, яка розслідує катастрофу пасажирського літака рейсу MH17.

«Міжнародна спільнота повинна рішуче відреагувати на військову агресію Росії в Україні та погрози Москви міжнародному миру та безпеці. Режим Володимира Путіна та його прибічники повинні понести відповідальність, а виконавці цього жахливого злочину мусять постати перед правосуддям», - сказав Грод.

Читайте також: Гармс заявила про програму захисту для свідків катастрофи МН17

Він висловив переконання, що Росія не зможе приховати свою відповідальність за збиття пасажирського літака і загибель людей.

«Керівники Росії несуть повну відповідальність за цей акт міжнародного тероризму. Жодні заперечення та заплутування слідів російським урядом не зможуть приховати його відповідальність за вбивство 298 невинних осіб або того факту, що Росія веде війну проти України», - наголосив президент КУКу.

Читайте також: ЄС закликає Росію співпрацювати у розслідуванні справи MH17

З огляду на нові викриття міжнародних детективів, у Конгресі українців Канади поновили свої заклики до визнання Росії спонсором тероризму.

«КУК закликає Канаду та її союзників визнати РФ державою-спонсором тероризму та проголосити так звані «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями», - наголосили у Конгресі.

Читайте також: Останні результати слідства у MH17 довели вину Росії – Волкер

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна слідча група, яка розслідує катастрофу пасажирського літака рейсу MH17, у четвер оприлюднила проміжні результати своєї роботи, які доводять, що літак над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», що належить збройним силам Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-