ЄС закликає Росію співпрацювати у розслідуванні справи MH17

ЄС закликає Росію співпрацювати у розслідуванні справи MH17

Укрінформ
ЄС повністю підтримує роботу Спільної слідчої групи щодо розслідування збиття російським ЗРК "Бук" пасажирського літака рейсу МН17 та закликає РФ співпрацювати у проведенні розслідування.

Про це заявила у четвер речник Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Євросоюз повністю підтримує роботу Спільної слідчої групи щодо збиття майже чотири роки тому рейсу MH17", - заявила представник ЄК.

Вона підкреслила, що сьогодні Спільна слідча група оприлюднила проміжні результати розслідування, які підтвердили, що пасажирський літак був збитий саме збройними силами Росії, але російська сторона не надає відповідей на питання щодо застосування зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Косьянчич вкотре наголосила, що ЄС закликає Росію до повної співпраці у справі розслідування та притягнення до відповідальності причетних до збиття MH17.

Читайте також: Росія не співпрацює зі слідством щодо катастрофи МН17 - Сторожук

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року JIT оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною із контрольованої бойовиками території.

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-