Росія не співпрацює зі слідством щодо катастрофи МН17 - Сторожук

Росія не співпрацює зі слідством щодо катастрофи МН17 - Сторожук

Укрінформ
Росія не виконала взятих на себе зобов'язань у рамках резолюції Ради Безпеки ООН зі сприяння розслідуванню катастрофи МН17.

Про це в коментарі Укрінформу сказав перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

"Абсолютно всі дані, які сьогодні були представлені, були зібрані внаслідок слідчих дій, в т.ч. українською стороною, і не були надані на запити ССГ щодо правової допомоги з боку Російської Федерації", - розповів Сторожук.

За його словами, Росія не виконала взятих на себе зобов’язань зі сприяння розслідуванню катастрофи МН17.

"Ми зверталися від міжнародної ССГ до РФ в рамках резолюції Ради Безпеки ООН (резолюція S/RES/2166 від 2014 року – ред.), за якою Росія в т.ч. брала на себе зобов’язання максимально сприяти розслідуванню конкретного злочину. Але по сьогоднішній день жодної інформації стосовно ЗРК "Бук" 53-ї бригади, хто міг бути причетним, яка використовувалася техніка, вони не надали", - сказав Сторожук.

Він додав, що Росія надала лиш дані з цивільних радарів, які не могли технічно зафіксувати ракету.

Читайте також: MH17: заступник Луценка розповів про подальші дії міжнародних слідчих

"Все, що надала Російська Федерація, це знімки з радарів, які так само були досліджені міжнародною ССГ, по ним проведено декілька експертиз. Було встановлено, що це дані з цивільних радарів, про які Росія заявляла, що там не видно ракети, так як вони (радари – ред.) і не могли показати цієї ракети, але чітко було видно літак", - зауважив Сторожук.

Як відомо, сьогодні ССГ оголосила про те, що літак MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК), який належить до 53 зенітно-ракетної бригади ППО з Курська, що є частиною ЗС Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-