MH17: заступник Луценка розповів про подальші дії міжнародних слідчих

MH17: заступник Луценка розповів про подальші дії міжнародних слідчих

Ексклюзив
Укрінформ
Подальшим напрямком роботи Міжнародної спільної слідчої групи (ССГ) з розслідування катастрофи пасажирського літака рейсу MH17 буде з’ясування ролі кожної причетної до злочину особи.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу сказав перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

«Подальшим напрямком, якщо ми не говоримо про публікування конкретних прізвищ, буде з’ясування ролі кожної особи, її функціоналу щодо транспортування ракетного комплексу «Бук», щодо вчинення злочинів, щодо тих організаторів, які давали відповідні доручення або накази на збиття конкретного літака», - підкреслив Сторожук.

За словами першого заступника генерального прокурора України, під час оголошення проміжних результатів розслідування була оприлюднена інформація, яка на даному етапі не може зашкодити слідству.

«Ми надали лише ту інформацію, яка не зашкодить подальшому слідству. Це не означає, що у нас немає більше інформації, у нас вона є і вона буде передана до суду. Ті конкретно факти, які були сьогодні продемонстровані у відео, це вже та доказова база, яку ми можемо показати, яка не зашкодить іншим людям», - сказав Сторожук. 

Водночас, за його словами, навіть оприлюднення інформації про приналежність ЗРК «Бук» 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО ЗС Росії з Курська, може призвести до відповідних дій з боку РФ.

«Хоча ми вже зараз розуміємо, що, оголосивши про 53-тю бригаду, що там зараз може робитися на території Російської Федерації, які можуть надаватися вказівки, що може статися з тими людьми», - сказав Сторожук.

Читайте також: МН17: голова СБУ заявляє, що бойовики зробили все, щоб знищити сліди злочину

Як повідомлялося, 24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом “Бук”, який належить до 53-ї зенітно-ракетної бригади ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-