МН17: голова СБУ заявляє, що бойовики зробили все, щоб знищити сліди злочину

МН17: голова СБУ заявляє, що бойовики зробили все, щоб знищити сліди злочину

Укрінформ
Бойовики терористичних організацій на сході України вжили безпрецедентних заходів, аби знищити докази збиття пасажирського літака рейсу MH17.

Про це голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

«Були здійснені безпрецедентні заходи, вжиті т.зв. невизнаними республіками, бойовиками по знищенню слідів вчинення цього злочину (збитті літака – ред.)», - сказав Грицак.

Навіть після тривалого часу, який минув після трагедії, та попри знищення доказів, очільник СБУ бачить доцільність у відправленні на непідконтрольну території представників ССГ.

«Щодо доцільності відправлення на непідконтрольну Україні територію членів слідчої групи, вважаю це обов’язковим і доцільним, тому що саме там ми зможемо знайти багато свідків того, як транспортувався «Бук» вже безпосередньо по території України. Також тих, хто був свідком запуску ракети, яка збила Boing, зокрема з числа громадян України, з числа осіб, причетних до діяльності сепаратистських угруповань на сході нашої держави, в тому числі тих, хто брав участь у приховуванні наслідків цієї трагедії», - вказав голова СБУ.

Читайте також: Міжнародні слідчі показали ракету, що збила MH17

Як відомо, сьогодні ССГ оголосила про те, що літак MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) "Бук", який належить збройним силам Росії.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-