Міжнародні слідчі показали ракету, що збила MH17

Міжнародні слідчі показали ракету, що збила MH17

Фото
Укрінформ
Міжнародна слідча група (JIT) на прес-конференції в Нідерландах показала уламки ракети, якої збили малайзійський «Боїнг» під Донецьком.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, міжнародні слідчі попросили відгукнутися свідків збиття МН17.

“JIT терміново просить всіх, хто може забезпечити нас корисною інформацію для того, щоб ми могли зробити чергові кроки вперед. Ми хотіли б знати більше про розгортання комплексу “Бук” 17 липня 2014 року і шукаємо людей, які прямо чи опосередковано були задіяні до збиття МН17, а також людей, які відповідали за операцію щодо розгортання комплексу”, - повідомив голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен.

За його словами, міжнародна група хоче відповісти на чотири важливі питання: хто був членом команди?; які інструкції вони отримали і хто їх давав?; хто відповідав за розгортання комплексу “Бук” 17 липня?; хто може надати групі більше інформації про процедури і людей, котрі відповідають за цю бригаду?

Поліссен зазначив, що цією інформацією можуть володіти військовослужбовці 53-ї бригади ППО з Курська, якій належав ЗРК “Бук”, родичі чи друзі людей, які могли залучатися до операції, а також і зовсім сторонні особи. 

Поллісен поінформував, як можна зв'язатися з комісією, зазначаючи, що усім людям буде гарантовано конфіденційність.

Читайте також: MH17 збив російський "Бук" 53-ї бригади з Курська - міжнародні слідчі

Як повідомлялося, члени JIT під час прес-конференції в Утрехті 24 травня підкреслили, що літак MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) “Бук” зі складу 53-ї бригади, що належить ЗС Росії.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року JIT оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною з контрольованої бойовиками території.

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-