Останні результати слідства у MH17 довели вину Росії – Волкер

Останні результати слідства у MH17 довели вину Росії – Волкер

Укрінформ
Оголошені в четвер у Нідерландах спільної слідчої групи (JIT) щодо катастрофи пасажирського літака МН17 у небі над Донбасом підтвердили безпосередню відповідальність Росії за збитий літак.

Про це заявив під час телефонної прес-конференції Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У Нідерландах дуже чітко визначили факт безпосередньої відповідальності Росії, встановили підрозділ, у якого була отримана ця система ППО, а потім застосована й повернута назад", - зауважив представник офіційного Вашингтона.

Він назвав оприлюднення висновків розслідування "визначальним" фактом, оскільки розслідування засвідчило про те, що "справді є пряма відповідальність Росії, і РФ має змінити підхід та прийняти рішення на користь миру". 

Читайте також: Винні у катастрофі МН17 мають бути покарані - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий у небі над Донбасом в липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року JIT заявила, що літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною із контрольованої бойовиками території. JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії і України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-