Гармс заявила про програму захисту для свідків катастрофи МН17

Гармс заявила про програму захисту для свідків катастрофи МН17

Укрінформ
Депутат Європейського парламенту від ФРН Ребека Гармс назвала провокацією перешкоджання Росією в розслідуванні катастрофи Мн17.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі Гармс з приводу представленої у четвер доповіді міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи пасажирського літака рейсу MH17.

Зокрема, за словами Гармс, те, що Росія, на озброєнні якої стоїть комплекс “Бук», що збив мирний літак, заважає розслідуванню і всіляко його затягує, є “нестерпною провокацією". 

Вона також вважає важливим надання гарантій безпеки свідкам катастрофи Мн17. “Це правильно, що під час розслідування людям, які щось знають, було запропоновано програму захисту свідків», - підкреслила евродепутат.

Гармс зазначила, що хоча звіт групи і проміжний, але докази в ньому викладені безперечні. Вона вітає подальші кроки у розслідуванні та встановлення повного списку винних у катастрофі. “Винні у катастрофі пасажирського літака мають бути покарані", - підкреслила політик.

Читайте також: Останні результати слідства у MH17 довели вину Росії – Волкер

Як повідомлялося, пасажирський Boeing -777 «Малайзійських авіаліній», який виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера були 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року Міжнародна спільна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи пасажирського літака рейсу MH17 оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною з контрольованої бойовиками території.

У четвер, 24 травня глава кримінального відділу національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен поінформував, що MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) "Бук", що належить 53 зенітно-ракетній бригаді ППО з Курська, який є частиною ЗС Росії. 

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-