США сподіваються, що РФ не ухилятиметься від виконання санкцій проти Пхеньяна

США сподіваються, що РФ не ухилятиметься від виконання санкцій проти Пхеньяна

Укрінформ
Американська сторона має сподівання, що Росія виконуватиме всі вимоги по санкціях проти КНДР, відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН, за яку росіяни самі ж проголосували.

З такою позицією виступила в середу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія була однією з тих країн, які підтримали й проголосували за останню резолюцію Ради Безпеки ООН. Росія була на одному боці щодо введення санкцій (проти КНДР - ред.)", - зазначила представник Держдепу.

Читайте також: Пхеньян у відповідь на нові санкції Радбезу ООН обіцяє "нарощувати міць"

Таким чином вона відповіла на запитання журналістів, чи розглядає адміністрація Трампа санкції проти Росії у зв'язку з тим, що та продовжує зовнішню торгівлю з Північною Кореєю.

"Я би сказала те саме й по відношенню до уряду Китаю, як і щодо уряду Росії. Ми очікуємо, що ці країни виконають досягнуті домовленості, щоб запровадити санкції повною мірою. І ми очікуємо, що вони зроблять це", - зазначила Науерт.

Читайте також: США пригрозили РФ новими санкціями

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада Безпеки ООН одностайно затвердила резолюцію, яка запроваджує нові санкції проти Північної Кореї через її провокаційну поведінку, що загрожує безпеці регіону й усього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-