США пригрозили РФ новими санкціями

США пригрозили РФ новими санкціями

Укрінформ
Якщо Росія і Китай підтримуватимуть КНДР, США вживатимуть відповідні заходи у вигляді санкцій.

Таку заяву зробила в.о. помічника Держсекретаря США Сьюзан Торнтон, передають "РИА Новости".

"Успіх стратегії чинення тиску буде залежати від співпраці з міжнародними партнерами, особливо з Пекіном. Ми продовжуємо працювати з Китаєм і Росією, щоб поліпшити режим дотримання санкцій, але ще багато що потрібно зробити", – зазначила Торнтон.

Читайте також: Габріель побачив "вікно можливостей" для зняття антиросійських санкцій

За її словами, Штати сподіваються на діалог з Китаєм і Росією щодо більшого тиску на Північну Корею. Але у випадку бездіяльності Китаю і Росії США "ясно дали зрозуміти", що будуть використовувати інструменти, якими володіють, зокрема, застосують санкції.

"Тільки минулого місяця ми ввели нові санкції проти російських і китайських осіб і організацій, що підтримують КНДР. Ми будемо і надалі вживати заходів на багатосторонній і односторонній основі з метою припинення незаконної діяльності Північної Кореї", – підкреслила Сьюзан Торнтон.

Читайте також: ООН ввела нові санкції проти КНДР: заморожені активи, обмежені експорт та імпорт

Нагадаємо: за інформацією видання "The Washington Post", Росія постачає у КНДР контрабандні нафту, газ та інші вантажі, які можуть допомогти країні у боротьбі з новими економічними санкціями, накладеними на республіку у зв'язку з розвитком її ядерної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-