Габріель побачив

Габріель побачив "вікно можливостей" для зняття антиросійських санкцій

Укрінформ
Віце-канцлер ФРН, міністр закордонних справ Зігмар Габріель побачив можливість для того, щоб почати говорити про поетапне зняття антиросійських санкцій.

Про це він заявив на "Німецькому обіді", організованому виданням Handelsblatt.

"Формальне рішення: 100% встановлення миру - 100% зняття санкцій, я вважаю це абсолютно нереалістичною позицією. Ми поступово вводили санкції і маємо знімати їх крок за кроком", - заявив Габріель.

На його думку, починати це можна тоді, коли, зокрема, встановиться справжнє перемир'я, коли за участю росіян будуть відведені важкі озброєння. "Тоді ми повинні сказати: ок, давайте сідати за стіл переговорів", - сказав міністр. Він упевнений, що якщо все вийде з перемир'ям, з місією ООН, США будуть готові до зняття перших санкцій.

Читайте також: Габріель пропонує подивитися, що вийде з "миротворчої" ініціативи Путіна

Габріель застеріг від спрацьовування "кусального рефлексу Павлова", коли всі вирішать, що згода Москви на розміщення миротворців ООН на сході України - це "чергові витівки Путіна", порадив не починати "відразу висувати дуже багато вимог" і закликав "сприйняти це відкрите вікно серйозно і почати переговори", вносити свої пропозиції.

Таке "вікно повороту Росії до Європи" віце-канцлер пов'язує з розчаруванням президента РФ Володимира Путіна в американському президенті Дональді Трампі, в політиці США і надіях на поліпшення відносин між країнами. Російське керівництво, вважає німецький політик, розуміє, що в майбутньому Китай не буде справжнім партнером РФ, так само як і США; навіть Узбекистан, Туркменістан і Казахстан - теж не будуть. "Є єдиний справжній партнер - Європа", - заявив Габріель. Він вважає важливим зрозуміти інтереси Путіна і Росії і те, як поводитися з цією країною, як прийти до нової політики розрядки, а не гадати, яку гру веде Путін.

Глава МЗС ФРН не без гордості повідомив, що у нього є прямий канал зв'язку з Путіним.

Як повідомлялося, Габріель раніше вже заявляв, що санкції проти Росії треба скасовувати поступово, не чекаючи повного виконання Мінських угод. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-