У Росії журналіста Forbes затримали за репост публікації про події у Бучі

У Росії журналіста Forbes затримали за репост публікації про події у Бучі

Укрінформ
У російському Хабаровську місцевого журналіста Сергія Мінгазова, що пише для видання Forbes, затримали за репост публікації про події в українському місті Буча.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Зазначається, що Мінгазов зробив репост у Телеграм-каналі «Хабаровская Мингазета».

За словами адвоката Костянтина Бубона, Мінгазова звинувачують у «фейках» про російську армію «за мотивами політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті чи ворожнечі». За цією кваліфікацією кримінальної статті 280.3 Мінгазову загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Зараз Сергій Мінгазов перебуває у хабаровському ізоляторі тимчасового тримання. Центральний районний суд міста призначив засідання щодо обрання запобіжного заходу для журналіста на 27 квітня.

Зазначається, що Мінгазов пише для видань Forbes та «Амурський бульвар», а також веде кілька Телеграм-каналів, де публікує регіональні новини.

Читайте також: Суд у Москві залишив під арештом журналіста WSJ Гершковича

Як повідомлялося, «фейками» та «дискредитацією» російські суди визнають фактично будь-яку інформацію про війну Росії проти України, яка суперечить офіційній позиції Кремля.

За підрахунками ЗМІ, за кримінальними статтями про «фейки» та «дискредитацію» засудили вже понад 130 осіб.

Щонайменше половину вироків у справах за «фейки» про армію РФ суди винесли через висловлювання про вбивство мирних жителів України російськими військовими.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-