Литва може заборонити два російські телеканали через заяви Жириновського

Литва може заборонити два російські телеканали через заяви Жириновського

Укрінформ
Литовська комісія з радіо і телебачення (ЛКРТБ) визнала, що два російські телеканали розпалюють війну і ненависть, а голова комісії попередив, що до цих каналів можуть бути застосовані більш жорсткі санкції, ніж звичайна заборона трансляції у Литві на три місяці.

Про це повідомляє Delfi.

"Комісія визнала, що всі встановлені факти - достовірні", - сказав у понеділок голова комісії Едмундас Вайтекунас.

ЛКРТБ встановила, що вислови російського парламентаря Володимира Жириновського розпалювали ненависть у програмі "Вечір з Володимиром Соловйовим" на каналі "РТР Планета" і в програмі "Право знати" на каналі "ТВЦi".

Як зазначається, через порушення комісія двічі зупиняла трансляцію каналу "РТР Планета" у Литві на три місяці і один раз зобов'язала перевести цей канал у пакет платних програм. Трансляція каналу "ТВЦi" була зупинена у Литві один раз.

Вайтекунас попередив, що цього разу щодо телеканалів можуть бути застосовані більш суворі санкції.

"Всьому є межа. Якщо за ці три місяці нічого не змінилося, і порушення повторюються, то, на мій погляд, санкції мають бути суворими", - сказав голова комісії.

За його словами, "можливою санкцією (обмеження трансляцій у Литві) для них було б від року до півтора року".

За даними ЛКРТБ, у програмі на каналі "РТР Планета" Жириновський, зокрема, сказав: "Слід поставити ультиматум Прибалтійським державам, щоб вони відвели всі війська НАТО на 300 кілометрів від кордонів Росії, а не відведете - ми вживемо певних заходів".

Читайте також: Телеканал "РТР-Планета" в Литві заборонили правомірно - Єврокомісія

Російський депутат брав участь і в програмі "Право знати" на каналі "ТВЦi". Там він говорив про окупацію України, відокремленого від Молдови Придністров'я.

ЛКРТБ зазначає, що її висновки про розпалювання війни і ненависть у цих програмах підтвердив і Департамент стратегічної комунікації та зв'язків з громадськістю Міноборони.

Литва почала обмежувати трансляцію російських каналів з 2014 року, коли Росія анексувала Крим і почала підтримувати сепаратистів на сході України.

Фото: Коммерсант

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-