Телеканал

Телеканал "РТР-Планета" в Литві заборонили правомірно - Єврокомісія

Укрінформ
Єврокомісія визнала правомірним рішення Литви про призупинення трансляції на території країни російського державного каналу "РТР-Планета".

Про це заявила у п’ятницю Єврокомісія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Єврокомісія постановила, що рішення литовського аудіовізуального регулятора призупинити на три місяці ретрансляцію російськомовного каналу "РТР-Планета", що мовить зі Швеції, відповідає законодавству ЄС", - повідомили у Єврокомісії.

У керівній інституції проаналізували вжиті Литвою заходи, відповідно до директиви, що регулює служби аудіовізуальних ЗМІ. Цей документ дозволяє призупиняти дотримання принципу свободи у сфері телерадіомовлення в Європі, якщо йдеться про пропаганду ненависті.

"Литва довела, що мали місце серйозні порушення щодо заборони розпалювання ненависті у програмах, які транслював "РТР-Планета". Заяви, озвучені у його програмах, містили загрози окупації або військового руйнування деяких країн, включаючи країни Балтії", - пояснили у Єврокомісії.

Як повідомлялося, у листопаді 2016 року Литва відключила від мовлення на своїй території канал "РТР-Планета" після заяви у його ефірі одіозного російського політика Володимира Жириновського, що були оцінені як спонукання до війни, розладу і ненависті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-