Маккейн цього тижня зустрінеться із протеже Трампа в держсекретарі

Маккейн цього тижня зустрінеться із протеже Трампа в держсекретарі

Укрінформ
Впливовий американський сенатор Джон Маккейн, відомий своєю проукраїнською позицією, планує зустрітися з номінантом на посаду держсекретаря в адміністрації Дональда Трампа Рексом Тіллерсоном уже цього тижня в рамках процедур затвердження його кандидатури в Сенаті.

Про це повідомило у вівторок впливове американське видання Politico.

"Я зустрічаюся з ним (з Тіллерсоном – ред.) у найближчі пару днів. Я хочу почути від нього відповіді щодо цілого ряду проблем – цілого ряду занепокоєнь, які я маю", - цитує видання слова сенатора з одного з його останніх інтерв'ю, що вийшло у вівторок.

Маккейн зауважив, що не бачить "жодного сенсу" у затвердженні кандидатури Тіллерсона, поки не провів з ним особистої зустрічі.

Видання нагадує, що в грудні сенатори-республіканці Джон Маккейн, Ліндсі Грем і Марко Рубіо висловили стурбованість щодо тісних бізнес-зв'язків Тіллерсона з російським керівництвом під час його перебування на посту виконавчого директора корпорації ExxonMobil. 

Якщо всі троє виступлять під час голосування проти кандидатури Тіллерсона, Трампу доведеться шукати підтримку серед демократів, уточнюється в публікації. 

Водночас повідомляється, що номінант на посаду держсекретаря США планує зустрітися з головою Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США Бобом Коркером у вівторок. Саме в цьому комітеті відбудуться слухання з кандидатом в якості першого етапу затвердження його на посаді. 

Сам Коркер, який раніше заявляв про свою підтримку нафтового магната, зазначив, що мав розмови з кількома сенаторами від Демократичної партії, щоб вони пом'якшили свою позицію відносно кандидатури керівника ExxonMobile.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-