Санкції проти Росії треба продовжити, а можливо й посилити - МЗС Польщі

Санкції проти Росії треба продовжити, а можливо й посилити - МЗС Польщі

Укрінформ
Економічні санкції проти Росії потрібно зберегти, а можливо й посилити їхню дію.

Про це у Варшаві перед вильотом до Брюсселя на саміт ЄС заявив заступник глави МЗС Польщі Конрад Шиманський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, із зацікавленням вислухаємо інформацію від канцлера Меркель, президента Олланда у цій справі (щодо переговорів нормандської четвірки у Берліні. – Ред.). Натомість не сподіваюся, що це буде інформація, яка даватиме привід до зміни політики санкцій. Навпаки, сьогодні маємо приводи, аби говорити про те, що політика санкцій ЄС щодо Росії повинна посилитися", - заявив Шиманський.

Він підкреслив, що з позиції Польщі учорашня зустріч у Берліні "нічого не змінила" у контексті ситуації на сході України. Заступник міністра зауважив, що зустріч у Берліні не принесла якихось письмових результатів, тобто збереглася різниця поглядів між сторонами.

Шиманський зауважив, що коло країн, які скептично ставляться до політики санкцій проти Росії, не змінюється вже тривалий час. За його словами, він розуміє логіку країн, розташованих далеко від кордонів з Росією. 

Водночас заступник глави МЗС Польщі зауважив, що Польща не хоче, аби дискусія в ЄС щодо санкцій проти РФ була "хаотичною й нервовою".

"Ми хочемо слухати позицію наших партнерів. Натомість, якщо хто-небудь питатиме про майбутнє цієї політики, ми рішуче виступатимемо на боці тих країн, які говорять, що для Євросоюзу необхідною є не лише єдність, а й послідовність, що ЄС може впливати на політику Росії в регіоні, Україні чи навіть Сирії за умови, що вона діятиме послідовно", - підкреслив заступник глави МЗС Польщі.

Він додав, що це означає необхідність продовження політики санкцій проти РФ, а можливо, і її посилення.

Фото: Tomasz Urbanek/East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-