Сирійська коаліція захопила штаб-квартиру ІДІЛ у Манбіджі

Сирійська коаліція захопила штаб-квартиру ІДІЛ у Манбіджі

Укрінформ
Сили Сирійської Арабської коаліції, які діють за безпосередньої підтримки Міжнародних коаліційних сил у Сирії, провели успішну операцію зі звільнення значної частини міста Манбідж, внаслідок чого захопили штаб-квартиру ІДІЛ, яку терористи розмістили в лікарні.

Про це офіційно повідомило у вівторок Міністерство оборони США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сирійська Арабська коаліція 17 липня захопила штаб-квартиру "Ісламської Держави" в західній частині міста Манбідж у Сирії", - зазначили в Пентагоні, посилаючись на доповідь Багатонаціональних об'єднаних сил.

Штаб-квартира ІДІЛ була розміщена в лікарні та "використовувалась як командний та логістичний центр", підкреслили в оборонному відомстві США. До того ж, як повідомляється, під час операції була звільнена значна частина самого міста Манбідж.

Сирійська Арабська коаліція (САК) продовжує боротися проти угруповання "Ісламська держава" в районі Манбіджа по чотирьох фронтах, "звільняючи територію в напрямку центру міста та забезпечуючи при цьому безпеку для всіх цивільних осіб, які все ще залишаються в місті". Запеклі бої тривають в самому центрі міста, де підрозділи ІДІЛ проводять контрудари, натомість САК "зберігає наступальний потенціал за підтримки ударів Міжнародної коаліції".

З початку операції Міжнародна коаліція провела понад 450 ударів в районі Манбіджа, зазначили в Пентагоні. При цьому вдалося знищити важке озброєння ІД, транспортні засоби, фортифікації, заводи з виготовлення вибухових пристроїв, бронетехніку, мости та складські приміщення.

Також наголошується, що підтримувані Коаліцією сили сирійської помірної опозиції (які є частиною САК) "продовжують зменшувати загрозу з боку ІДІЛ для Туреччини, Європи і США".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-